Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

De themapagina's zijn specifieke pagina's, met alleen informatie over een bepaald thema, die beheerd worden door experts in hun vakgebied.

Bereik iedereen! Stel je vraag online of geef antwoord op recente vragen.
GoeieVraag, het vraag- en antwoordplatform van Nederland.

Het Kasteel van Alanya

Wanneer u hier op vakantie bent moet u het oude kasteel van Alanya zeker bezoeken!

Over de alanya pagina

Alanya is een druk bezochte badplaats aan de Turkse Rivièra. Het ligt ten oosten van Antalya en Side. De stad telt ongeveer 88.400 inwoners. De stad heeft een prachtig zandstrand met diverse mogelijkheden voor watersporten, een enorm aanbod van hotels en appartementen, en een bruisend nachtleven. De stad is gelegen aan een rots met aan weerszijden een zandstrand, het Ooststrand en het Cleopatrastrand. Het Cleopatrastrand dankt haar naam aan de farao Cleopatra VII. Zij kreeg het strand en de hele provincia Cilicië van haar Romeinse minnaar Marcus Antonius. Op de rots staat een ommuurde burcht uit de 13de eeuw. Deze is gebouwd onder het bewind van de Seltjoeken. De Rode Toren is het symbool van de stad, gebouwd in de 13e eeuw en bedoeld om de scheepswerf van Alanya te beschermen. De begane grond dient als een dependance van het Alanya Museum, met een collectie van werktuigen, wapens, eetgerei en andere objecten uit de Ottomaanse tijd. In het Alanya Museum zelf is nog veel meer te zien; het meest indrukwekkend is wellicht het bronzen beeld van Hercules. Op zes kilometer van Alanya stroomt de Dimcayi, deze ontspringt in het gebergte Taurus en mondt na 60 kilometer uit in de Middellandse Zee. Vlakbij deze rivier ligt een grot met druipstenen. Ook bekend onder toeristen is de zogenaamde Piratengrot. Deze grot was vroeger een schuilplaats voor piraten. In de winter wordt de grot verwarmd en in de zomer wordt het er koel. De grot is onbereikbaar voor grote schepen omwille van zijn nauwe doorgangen. In de grot hangen druipstenen (stalactieten en stalagmieten). Ook een bekende grot in Alanya is de Liefdesgrot. De ingang van de grot ligt op een hoogte v .6 meter en is circa 400 meter lang. De enige uitweg van de grot ligt op een hoogte van 10 meter, waardoor veel toeristen worden afgeschrikt. De populaire badplaatsen Incekum en Avsallar liggen op ongeveer 20 kilometer van het stadscentrum

Laatste update:
31 januari 2024

Over de beheerder

Alanya is één van de meest geliefde plaatsen van Turkije en heeft van alles te bieden. Het portaal is bedoeld om u van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Tips zijn uiteraard altijd welkom.

Contact met de beheerder